30 days of kindness
Dan 06. – Ne ubiVaj male, lepe, raspevane, tupkaste vrapce <3

11039300_900937233300908_2149435643974274726_n

Da mogu da biram, ja bih odabrala se uvek probudim ispod nekog lepog drveta i da prva stvar koju vidim po ispadanju iz sna budu voda i pesak, a prvo što čujem, da budu ta priroda i te ptičice i sve to lepo.
Kad već ne mogu da ulovim taj stalan život u šatoru koji je kuća, onda mogu da ulovim neki kraj gde me, onda kad me ne bude alarmi, bude sunce i vrapčići. I godinama sam se radovala tom buđenju. I godinama bih htela da uživam u njemu. I zato kao ovo je važno:

Bacanjem žvaka na ulici ubijamo vrapce i sva ta sitna, raspevana krilata stvorenja!

Nedavno sam naišla na tu neku vest (nije ova, ali sve bitno je tu http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1442189-poslednji-vrabac-u-beogradu-simbol-prestonice-polako-odumire-foto) i nakon nje sam, ipak, par puta bacila tu žvaku na trotoar (voziš rolere, pa se kao pravdaš tim da nisi stigao, nisi se setio i tako), i jebote – grize me savest! Misliš na malog tupkastog vrapca koji će se zaleteti na tu žvaku koju si mogao da ispljuneš pet koraka dalje. I misliš kako više ne može svojim malim tupkastim, raspevanim kljunom da hrani ni seb ni male vrapce.
Onda sam, nakon tih par griža savesti i još par podizanja svojih žvaka sa ulice nakon što ih bacim, počela da ih bacam u kantu ili, ako baš nije pri ruci, u šahtu, ili već tako negde gde se mali tupkasti vrabaca koji lepo peva neće zaleteti.

Ovo je skroz lako i skroz divno i ako si ovo pročitao – ja se stvarno nadam da će da te progoni kod svakog narednog bacanja žvake na ulici <3 i da će onda, narednog proleća, da me budi bar pet vrabaca više.

#30daysofkindness #dan06